Skip to main content

Een natuurlijk middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten

Zoek je een natuurlijk middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten? Dan ben je niet de enige. Wij leggen je uit hoe het zit met die stramme spieren en stijve gewrichten. Daarna raden we een revolutionair supplement aan. Let’s go!

Wat veroorzaakt pijnlijke spieren en gewrichten?

Pijnlijke spieren en gewrichten kunnen allerlei oorzaken hebben. Het kan te maken hebben met sporten, ontstekingen, leefgewoontes, ouderdom of een gebrek aan de juiste voedingsstoffen. We zetten de meestvoorkomende redenen van pijnlijke spieren en pijnlijke gewrichten op een rij:

  • Te veel of te intensief sporten
  • Te weinig sporten of bewegen
  • Ontstekingen aan de gewrichten
  • Klachten vanwege ouderdom
  • Stress of overspannenheid
  • Een verkeerde houding
  • Een gebrek aan de juiste vitaminen en mineralen

Dat zijn dus veel mogelijke oorzaken voor spierpijn en gewrichtspijn. We diepen iedere reden voor spierklachten en gewrichtsklachten voor je uit. De eerste stap richting soepele gewrichten en spieren is immers een goed begrip van de oorzaak.

Te veel of te intensief sporten

Overbelasting tijdens lichamelijke activiteit kan leiden tot microscopische schade aan spiervezels, wat leidt tot ontstekingen en pijn. Het lichaam reageert op deze stress door de bloedstroom te verhogen, wat tijdelijke zwelling en pijn kan veroorzaken.

Sporten is goed, maar je kunt dus ook te veel van je lichaam vragen. Zeker als je niet gewend bent om intensief te sporten, is het belangrijk om de intensiteit langzaam op te bouwen. Direct voor een zware belasting kiezen is dus niet verstandig.

Te weinig sporten of bewegen

De andere kant van de medaille is te weinig beweging. Een zittende en liggende levensstijl draagt bij aan spierzwakte, stijfheid van de gewrichten en een algehele verminderde lichamelijke functie. Gebrek aan regelmatige lichaamsbeweging en een goede doorbloeding maakt je ook minder weerbaar.

Soms gaat te weinig sporten of bewegen ook gepaard met overgewicht. Hierbij liggen gewrichtspijnen ook op de loer. De extra kilo’s leggen meer druk op je gewrichten, zoals je heupen, knieën en enkels. Een gezond gewicht helpt dus ook om soepel bewegen te bevorderen.

een man die aan het rekken is

Ontstekingen aan de gewrichten

Pijnlijke spieren en stijve gewrichten kunnen ook het gevolg zijn van ontstekingsaandoeningen. Denk hierbij aan reumatoïde artritis of artrose. Deze chronische aandoeningen kunnen leiden tot aanhoudende pijn, stijfheid en zwelling.

Gezond kraakbeen is een belangrijke voorwaarde om je gewrichten en spieren soepel te bewegen. Helaas neemt de kwaliteit van het kraakbeen af bij een ontsteking als gevolg van artritis of artrose. Hierdoor zit er minder smeermiddel tussen de botten en dat kan leiden tot gewrichtspijn.

Klachten vanwege ouderdom

Uiteraard bestaat er ook natuurlijke slijtage van gewrichten en spieren. Dit is een onderdeel van het verouderingsproces. De gevolgen zijn in de meeste gevallen een verminderde flexibiliteit van de gewrichten, brozere botten en een grotere gevoeligheid voor ongemak.

Hormonale veranderingen hebben volgens wetenschappelijk onderzoek ook invloed op deze processen. Genezing met betrekking tot stijve gewrichten of spierpijn duurt bijvoorbeeld ook langer op latere leeftijd. Toch is het belangrijk om voldoende in beweging te blijven.

Stress of overspannenheid

Ook aanhoudende stress kan een oorzaak zijn. Stresshormonen leiden tot een verhoogde spierspanning en dragen zodoende bij aan ongemak en pijn. Aanhoudende spierspanning kan ook leiden tot hoofdpijn, rugpijn en algemene spierpijn.

Stress gaat ook regelmatig gepaard met onvoldoende slaap of een verstoord slaapritme. Dit beïnvloedt het vermogen van het lichaam om ‘s nachts te herstellen. Tijdens diepe slaap maakt het lichaam groeihormonen aan die belangrijk zijn om genezing te bevorderen.

Een verkeerde houding

Langdurige periodes van een verkeerde houding, zoals achteroverleunen of vooroverbuigen, kunnen ook leiden tot spieronevenwichtigheden en overbelasting. Denk bijvoorbeeld aan de wervelkolom en de omliggende weefsels. Veel mensen zitten de hele dag achter een bureau en dat is niet ideaal.

Een verkeerde houding of een verkeerde beweging kan leiden tot chronische pijn in de nek, schouders en rug. Het helpt al om hier rekening mee te houden in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld door een betere bureaustoel te kiezen of een beter kussen aan te schaffen.

Een gebrek aan de juiste vitaminen en mineralen

Tot slot is het mogelijk dat er sprake is van een gebrek aan bepaalde vitaminen en mineralen. Onvoldoende inname van essentiële voedingsstoffen, zoals vitamine C, calcium en magnesium, kan invloed hebben op de gezondheid van spieren en gewrichten.

Ook belangrijk is om voldoende water te drinken. Onvoldoende vochtinname kan leiden tot uitdroging, waardoor het vermogen van het lichaam om optimaal te functioneren wordt aangetast. Uitdroging kan de balans van elektrolyten verstoren, wat kan leiden tot spierkrampen en ongemak.

De voordelen van kurkuma en vitamine C

Twee voedingsstoffen die op natuurlijke wijze helpen tegen gewrichtspijn en spierpijn, zijn kurkuma en vitamine C. We laten je graag kennismaken met deze natuurlijke verbindingen.

De specerij kurkuma staat in de Indiase geneeskunde al eeuwen bekend als een wondermiddel. Het behoort tot de natuurlijke antioxidanten en heeft daarnaast een pijnstillende werking. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen, bevordert de doorbloeding en kan gewrichtspijn verlichten.

Ook vitamine C staat bekend als natuurlijke antioxidant en ontstekingsremmer. Daarnaast is het essentieel voor de aanmaak van het eiwit collageen. Botten, pezen, kraakbeen en ook onze huid bestaat uit collageen. Het zorgt voor stevigheid, elasticiteit en flexibiliteit met betrekking tot de gewrichten.

kurkuma specerijen

Hoe werkt ons supplement?

Dr. Melius Orange bestaat uit vitamine C, kurkuma en frankincense. Deze drie natuurlijke stoffen hebben samen een positieve invloed op de gezondheid. Je lost de druppels gemakkelijk op in water, sap of thee. Geen gedoe dus meer met verschillende supplementen, dikke pillen of onhandige poeders.

Dr. Melius Orange is gemaakt met de revolutionaire MyCell™-technologie. Zwitserse wetenschappers hebben deze technologie ontwikkeld. Dankzij MyCell™ neemt het lichaam de voedingsstoffen tot maar liefst 99% op. Bij doorsnee supplementen is dit slechts zo’n 10%.

Doei pijnlijke gewrichten, hallo soepele gewrichten!

Wil je ook profiteren van de maximale biologische beschikbaarheid via Dr. Melius Orange? En ben je ook zo klaar met die stijve gewrichten en stramme spieren? Probeer Dr. Melius zelf en ervaar het verschil. Al vele tevreden Nederlanders gingen je voor.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Misschien vind je dit ook interessant

Revalidatie chronische vermoeidheid: hulp van een supplement?

| Dr. Melius |
Bij chronische vermoeidheid is het belangrijk om goed te revalideren. Je lichaam en geest heeft tijd, rust en mogelijk ook hulpmiddelen nodig om te herstellen. We leggen je uit hoe chronische vermoeidheid ontstaat en wat kan helpen bij je revalidatie. De kenmerken van aanhoudende vermoeidheid Chronische vermoeidheid is vaak een vrij complexe aandoening. Er komt […]

De beste natuurlijke ontstekingsremmers voor gewrichten op een rij

Een natuurlijke ontstekingsremmer voor de gewrichten kan een groot verschil maken in je leven. Maar welke past het beste bij jou? We nemen je mee in de wereld van de natuurlijke ontstekingsremmers en geven je tot slot een interessante tip voor een volwaardig supplement. Wat veroorzaakt ontsteking in de gewrichten? Ontstekingen in de gewrichten kunnen […]

Deze natuurlijke pijnstillers kun je gebruiken tegen hoofdpijn

Ben je op zoek naar een natuurlijke wijze om hoofdpijn te verlichten? Dan ben je niet de enige. Veel mensen verkiezen natuurlijke middelen boven reguliere pijnstillers met bijwerkingen. Wij zetten daarom de beste remedies uit de natuur voor je op een rij. Natuurlijke middelen tegen hoofdpijn Van behoorlijk veel kruiden en planten hoor je dat […]