Skip to main content

Deze natuurlijke pijnstillers kun je gebruiken tegen hoofdpijn

Ben je op zoek naar een natuurlijke wijze om hoofdpijn te verlichten? Dan ben je niet de enige. Veel mensen verkiezen natuurlijke middelen boven reguliere pijnstillers met bijwerkingen. Wij zetten daarom de beste remedies uit de natuur voor je op een rij.

Natuurlijke middelen tegen hoofdpijn

Van behoorlijk veel kruiden en planten hoor je dat ze kunnen helpen bij hoofdpijn. Allemaal hebben ze zo hun eigen kwaliteiten die een opkomende hoofdpijn tegen kunnen gaan en kunnen helpen om een flinke hoofdpijn af te zwakken. Laten we eens kijken wat Moeder Natuur te bieden heeft:

  • Lavendel
  • Pepermunt
  • Wilg
  • Gember
  • Valeriaan
  • Rozemarijn
  • Moederkruid
  • Linde
  • Duizendblad
  • Sint-Janskruid
  • Appelazijn
  • Zwarte bes
  • Kurkuma
  • Frankincense
  • Vitamine C

Zo, dat is een hele lijst. Moet je dan met al die natuurlijke middelen aan de slag? Nee, gelukkig niet. We raden aan om één ding tegelijk te proberen. Dus niet tegelijkertijd beginnen met een etherische olie, een theekuur, een essentiële olie, een kauwtablet en ga zo maar door.

Onze aanrader is om te starten met een eenvoudig in te nemen natuurlijk supplement met de gecombineerde kracht van kurkuma, frankincense en vitamine C: Dr. Melius Orange. Die drie bestanddelen helpen namelijk allemaal bij het voorkomen en verlichten van hoofdpijn.

De voordelen van kurkuma, frankincense en vitamine C tegen hoofdpijn

Laten we de drie natuurlijke elementen van Dr. Melius Orange eens onder de loep nemen. Hoe helpt ieder ingrediënt tegen hoofdpijn en hoe werken ze samen?

Hoe kurkuma helpt tegen hoofdpijn

Kurkuma is een specerij uit de Indische keuken. Het staat bekend om zijn kenmerkende gele kleur en men gebruikt het al eeuwen in de traditionele geneeskunde. Kurkuma bevat de werkzame stof curcumine en die stof heeft ontstekingsremmende eigenschappen die helpen tegen hoofdpijn.

Van veel hoofdpijnen, waaronder migraine, wordt aangenomen dat ze te maken hebben met ontstekingen in de bloedvaten in de hersenen. Curcumine remt verschillende moleculen en enzymen die betrokken zijn bij het ontstekingsproces en vermindert zo ontstekingen.

Daarnaast heeft kurkuma antioxiderende eigenschappen. Dit betekent dat kurkuma helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen. Dit zorgt voor vermindering van de zogenaamde oxidatieve stress. Bovendien blijkt kurkuma ook nog pijnstillende eigenschappen te hebben.

kurkuma supplementen

Hoofdpijn verlichten met frankincense

Frankincense, ook wel bekend als Olibanum, helpt ook bij verlichting van hoofdpijn en migraine. Frankincense is een aromatische hars afkomstig van de wierookboom Boswellia. Het wordt al zeker meer dan drie eeuwen als wierook gebruikt.

In frankincense zitten boswelliazuren, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Daarnaast zorgt frankincense voor ontspanning. Stress en spanning zijn veelvoorkomende oorzaken van hoofdpijn en frankincense helpt om je gespannen spieren weer te ontspannen.

Frankincense draagt dus bij aan rust. De geur van Olibanum stimuleert het limbisch systeem in de hersenen. Dit draagt bij aan meer kalmte, helderheid en focus. Dat kunnen we natuurlijk allemaal wel gebruiken in dit moderne tijdperk.

De werking van vitamine C tegen hoofdpijn

Vitamine C, soms ook wel ascorbinezuur genoemd, doet ook een duit in het zakje. Vitamine C heeft verschillende functies in het lichaam. Zo beschermt het als antioxidant je lichaamscellen tegen schade en is het ook nodig voor het in stand houden van je weerstand.

Vitamine C is ook belangrijk voor de gezondheid van de bloedvaten. Gezonde bloedvaten zijn van groot belang voor een goede toevoer van bloed naar de hersenen. Een goede bloedsomloop helpt om hoofdpijn en migraine te voorkomen of te verminderen.

Ook fijn is dat vitamine C de stressreactie van het lichaam helpt te reguleren. Vitamine C verlaagt de hoeveelheid cortisol, een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress. Een meer gebalanceerde stressreactie draagt bij een afname van stressgerelateerde hoofdpijn.

Wat kan er allemaal hoofdpijn veroorzaken?

Uiteraard is het ook altijd verstandig om op zoek te gaan naar de bron van je hoofdpijn. Weet je nog niet wat je hoofdpijn veroorzaakt? Dan is het goed om te weten dat één van de meest voorkomende oorzaken een overmatige spanning in de spieren van het hoofd, de nek en de schouders is.

Sommige mensen voelen een ‘strakke band’ om het hoofd of juist een kloppende pijn. Bij hoofdpijn en migraine kan het ook gepaard gaan met misselijkheid. Er valt ook een onderscheid te maken tussen verschillende hoofdpijnklachten als spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn.

Hoe je hoofdpijn zich ook manifesteert, denk ook eens aan de volgende mogelijke oorzaken:

  • Te veel stress in je leven. Vermijd stress dus indien mogelijk.
  • Een verkeerde lichaamshouding. Verbeter bijvoorbeeld je houding achter het bureau.
  • Te veel schermtijd. Las pauzes in als je langdurig werkt met beeldschermen.
  • Een knorrende maag. Vermijd snelle suikers en eet voldoende vezels en eiwitten.
  • Wees je bewust van bepaalde triggers als felle lichten, harde geluiden en sterke geuren.
  • Uitdroging. Drink voldoende water. Probeer 1 tot 2 liter water per dag te drinken.
  • Hormonale schommelingen. Vul tekorten van bepaalde vitamines en mineralen aan.
hoofdpijn

Wat kun je nog meer doen om je hoofdpijn te verzachten?

Naast het letten op de eerder genoemde mogelijke oorzaken en het nemen van een goed supplement kun je nog meer doen om je hoofdpijn te verlichten. We zetten een paar mogelijke strategieën op een rij:

  • Verkoeling. Een koud washandje of koud kompres vernauwt de bloedvaten. Dat verlicht de pijn.
  • Verwarming. Een warme douche of een warm bad helpt om de spieren te ontspannen.
  • Een massage. Jezelf masseren of laten masseren helpt om de spieren los te krijgen.
  • Zorg voor ontspanning. Breng je stressniveau omlaag met bijvoorbeeld yoga of meditatie.
  • Slaap voldoende. Geef je lichaam voldoende tijd om tot rust te komen en te herstellen.

Je kunt dus best veel zelf doen als je hoofdpijn krijgt. Wel is het zo dat de kans aanwezig is dat je hoofdpijn telkens terugkomt als je bepaalde tekorten hebt opgebouwd. Hoofdpijn voorkomen is natuurlijk het beste. Natuurlijke middelen kunnen hierbij helpen.

Ons voedingssupplement: een natuurlijke oplossing

Een krachtig natuurlijk supplement dat helpt bij hoofdpijn is Dr. Melius Orange. De combinatie van kurkuma, frankincense en vitamine C biedt namelijk vele voordelen. Het ondersteunt het energieniveau, is goed voor het concentratievermogen, helpt bij vermoeidheid en is goed voor het geheugen.

Dr. Melius bestaat uit natuurlijke ingrediënten en is dankzij de revolutionaire MyCell™-technologie zeer goed op te nemen door het lichaam. Bovendien is het heel gemakkelijk in te nemen: je doet gewoon een paar druppels in een glas water, sap of thee.

Benieuwd naar het effect? Begin vandaag nog en ervaar zelf hoe Dr. Melius Orange je hoofdpijn op langdurige wijze kan verlichten.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Misschien vind je dit ook interessant

Veel stress, vermoeid en overspannen? Zo herken en behandel je een chronische burn-out

| Dr. Melius | ,
Iedereen is wel eens vermoeid, geïrriteerd of gestrest. Dat hoort bij het leven, vooral als je veel ballen in de lucht moet houden. Maar soms gaat deze vermoeidheid en stress verder dan normaal en kan het leiden tot een chronische burn-out. Een burn-out is een steeds vaker voorkomend probleem in onze maatschappij.

Verlicht chronische pijn benen met Dr. Melius Orange

| Dr. Melius | ,
Chronische pijn kan een grote impact hebben op je dagelijks leven, waardoor eenvoudige taken soms bijna onmogelijk lijken. Of het nu gaat om aanhoudende pijn, tintelingen, pijnscheuten of een branderig gevoel, het kan frustrerend zijn om met deze klachten te leven.

Pijn in gewrichten en spieren door stress: probeer Dr. Melius Orange

| Dr. Melius |
Pijn in spieren en gewrichten door stress kan je dagelijks leven flink beïnvloeden. Van simpele activiteiten zoals wandelen tot zelfs ontspannen op de bank; alles kan lastig worden. Gelukkig zijn er oplossingen die verder gaan dan alleen pijnstillers.