Skip to main content

Ruilen en retourneren

Producten van Dr. Melius kun je altijd binnen 30 dagen ruilen of retourneren. Hier vind je antwoord op al je vragen en hoe je het product, de producten kunt terug sturen.

Welke retourmogelijkheden zijn er?

Ruilen

Je kunt het product binnen 30 dagen kosteloos ruilen mits deze onbeschadigd en in originele staat is en niet geopend. Als je een e-mail stuurt naar ruilen@drmelius.nl dan krijg je van ons kosteloos een retourlabel. Vermeld in de mail je ordernummer en het product dat je graag wilt ontvangen dan zorgen wij voor de rest.

Retourneren

Je kunt het product binnen 30 dagen retourneren. Meld je retour eenvoudig hier dan regelen wij de rest. lees de voorwaarden bij wat zijn de retourvoorwaarden?
Vergeet niet het bestelnummer en eventueel je gegevens te vermelden in je retourzending.

Wat zijn de uitzonderingen op retourneren?

Aangebroken producten

Als het product al aangebroken is kunnen wij het helaas niet retour nemen.

Hoe zit het met abonnementen?

Als je een abonnement hebt afgesloten op het producten kunnen wij alleen tijdens de start een product retour nemen en terug betalen. Dit kan helaas niet wanneer je al gebruik hebt gemaakt van het abonnement. bijvoorbeeld nadat je de eerste levering al in gebruik hebt genomen.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Binnen hoeveel dagen mag je retourneren?

Je kunt binnen 30 dagen nadat je het product hebt ontvangen je retour aanmelden. Hierna krijg je nog eens 14 dagen de tijd om het product op te sturen. Let op het product mag niet aangebroken zijn. Aangebroken producten kunnen wij helaas niet retour nemen.

Wat zijn de kosten van retourneren?

Wanneer je besluit om het product retour te doen betaal je zelf de verzendkosten voor het retour sturen. Daarnaast is het belangrijk om de verzending goed te verpakken zodat wij het product onbeschadigd en in originele staat retour krijgen.

Ruilen is altijd gratis maar ook hierbij geldt dat het product goed verpakt moet worden.

Waar moet ik de retour naartoe sturen?

Je kunt het product retour sturen naar:

Dr. Melius
T.a.v. Retour/ruilen
Jaartsveldstraat 13a
7575 BP Oldenzaal
Wanneer je de mogelijkheid hebt om het ordernummer te vermelden in het verzendlabel is dat wenselijk. Altijd je retour aanmelden bij één van onderstaande 2 e-mail adressen zodat we een eventuele betaling vlot kunnen afhandelen.

E-mail retour: retour@drmelius.nl
E-mail ruilen: ruilen@drmelius.nl

Welk bedrag krijg ik terug?

Wanneer het product onbeschadigd, ongeopend en in originele staat retour wordt gestuurd vergoeden wij de volledige aankoop van het product inclusief eventueel betaalde verzendkosten.
Ruil je een product dan sturen wij jou kosteloos een verzendlabel. Wanneer je het product retourneert zijn de verzendkosten voor jezelf.

Hoe accepteren wij je retour?

Wij behandelen je retour als volgt:

  1. Na ontvangst controleren wij de verpakking en het product.
  2. Wij controlen of het product onbeschadigd, ongeopend en originele staat is.
  3. Vervolgens krijg jij van ons een bevestiging van ontvangst met eventueel opmerkingen.
  4. De retournering wordt in onze administratie verwerkt en eventueel in jouw account.
  5. Aankoopbedrag en eventueel verzendkosten worden doorgaans binnen 6 werkdagen terug gestort.

Wanneer je retour niet op de juiste manier retour is gekomen of niet is aangekomen, kunnen wij jouw retour aanvraag niet voldoen. Mocht het product niet aan de voorwaarden voldoen nemen wij altijd contact met je op om te zoeken naar de beste oplossing.