Skip to main content

Ervaar verlichting met deze natuurlijke ontstekingsremmers

Natuurlijke ontstekingsremmers nemen toe in populariteit. Dat is niet gek: natuurlijke remedies werken vaak goed en kennen doorgaans minder bijwerkingen dan reguliere medicatie. We zetten de beste opties voor natuurlijke ontstekingsremmers op een rij.

Ontstekingsremmende werking vanuit de natuur

Ontstekingen zijn natuurlijke reacties van het lichaam om zichzelf te beschermen tegen schadelijke prikkels, zoals ziekteverwekkers of verwondingen. Meestal gaat het na een tijdje weer voorbij, maar er bestaan ook chronische ontstekingen. Dat kan op de lange termijn ongemak veroorzaken.

Vanuit de reguliere gezondheidszorg schrijft men meestal medicatie voor. Sommige van die medicijnen hebben echter bijwerkingen, die weer nieuwe ongemakken met zich meebrengen. Daarom zoeken veel mensen naar natuurlijke alternatieven die gebruik maken van de kracht van plantaardige verbindingen.

De natuur zit vol met voedingsmiddelen als groentes, fruitsoorten, specerijen en kruiden met een ontstekingsremmende werking. De natuurlijke aanpak om ontstekingen te beheersen is een holistische en vaak duurzame manier om een gezond en evenwichtig leven te ondersteunen.

In dit artikel lichten we acht natuurlijke producten met ontstekingsremmende stoffen toe:

  • Kurkuma
  • Gember
  • Groene thee
  • Knoflook
  • Omega 3-vetzuren
  • Brandnetel
  • Frankincense
  • Vitamine C

Elke natuurlijke remedie heeft z’n eigen positieve eigenschappen die het tot een krachtige antioxidant, natuurlijke pijnstiller of natuurlijke ontstekingsremmer maken. Hieronder behandelen we elke optie in meer detail.

Kurkuma

Kurkuma, afkomstig van de wortel van de Curcuma Longa-plant, wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde uit India. De werkzame stof, curcumine, zorgt niet alleen voor de levendige gouden kleur, maar biedt ook talloze voordelen voor de gezondheid.

Curcumine heeft ontstekingsremmende eigenschappen en heeft bovendien antioxiderende effecten. De kurkuma wortel wordt beschouwd als een natuurlijke pijnstiller en wordt geroemd om zijn potentieel om aandoeningen als artritis te verlichten.

kurkuma gerecht

Gember

Naast zijn aromatische en kruidige smaakprofiel onderscheidt gember zich door een bijzonder bestanddeel: gingerol. Deze stof heeft ontstekingsremmende effecten. De werking is vergelijkbaar met niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen (NSAID’s), maar zonder de bijbehorende bijwerkingen.

De veelzijdigheid van gember maakt consumptie in verschillende vormen mogelijk, van thee tot het verwerken in culinaire gerechten. Hetzelfde geldt voor kurkuma. Een nadeel is dat de natuurlijke opname door het lichaam hierbij laag is, in tegenstelling tot bij een supplement als Dr. Melius Orange.

Groene thee

Ook groene thee heeft een ontstekingsremmende werking. Dit heeft te maken met polyfenolen. Deze stoffen zitten in de thee en ze hebben zowel een ontstekingsremmende werking als antioxiderende eigenschappen.

Tip: kies liever wel voor biologische groene thee. Hierbij maakt men geen gebruik van ongezonde verdelgers als pesticiden. Losse thee in een thee-ei is over het algemeen ook beter dan thee uit een zakje.

Knoflook

Knoflook, bekend om zijn scherpe geur en robuuste smaak, is meer dan een culinair genot. Allicine, de belangrijkste werkzame stof in knoflook, bezit ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Allicine helpt ook tegen bacteriële infecties, virussen en schimmels.

Je kunt de knoflook rauw eten of verwerken in je gerechten. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een supplement met knoflook. Naast knoflook zijn ook uien sterke antioxidanten en dus behulpzaam bij een acute of chronische ontsteking.

een knoflook

Omega 3-vetzuren

Ook erg krachtige antioxidanten zijn Omega 3-vetzuren. Deze vetzuren, die voorkomen in vette vis, lijnzaad en walnoten, zijn van nature sterk ontstekingsremmend door de productie van eiwitten als cytokinen te beïnvloeden.

Omega-3 draagt ook bij aan het oplossen van ontstekingen en bevordert een evenwichtige en harmonieuze reactie in het lichaam. Omega-3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die ook bekend staan om hun beschermende werking tegen hart- en vaatziekten.

Brandnetel

Brandnetel, vaak beschouwd als onkruid, heeft ontstekingsremmende eigenschappen die al eeuwenlang worden gewaardeerd. Brandnetel is rijk aan flavonoïden en mineralen en kan ontstekingsprocessen remmen, wat verlichting biedt bij aandoeningen zoals artritis en allergieën.

Brandnetel kan worden gedronken als thee of worden verwerkt in verschillende gerechten. Op de huid aanbrengen is ook een mogelijkheid, maar dat is alleen voor de echte bikkels. Bij zowel acute als chronische ontstekingen biedt dit voor sommige mensen een natuurlijke verlichting.

Frankincense

Frankincense, beter bekend als wierook, komt vanuit de hars van de Boswellia serrata. Dit is een boom die van nature groeit in India. De boswelliazuren in frankincense hebben een ontstekingsremmende werking. Ze remmen enzymen die betrokken zijn bij ontstekingen.

Frankincense is verkrijgbaar als een essentiële olie en zit ook in krachtige supplementen als Dr. Melius Orange. Deze eeuwenoude remedie kan verlichting bieden bij aandoeningen zoals artrose en verbindt oude wijsheid met moderne welzijnsmethodes.

Vitamine C

Ook een natuurlijke ontstekingsremmer is vitamine C. Naast de rol die vitamine C speelt bij de ondersteuning van het immuunsysteem, werkt het als een krachtige antioxidant die oxidatieve stress en ontstekingen helpt bestrijden.

Door citrusvruchten, paprika’s en broccoli in je dieet op te nemen, voorzie je je lichaam van een natuurlijke verdediging tegen ontstekingen. Vitamine C is ook wel bekend als ascorbinezuur en zit ook in het supplement Dr. Melius Orange.

Nadelen van medicatie voor pijnstilling

Twijfel je tussen reguliere medicatie en een natuurlijke ontstekingsremmer? Dan raden we aan om altijd een arts of een apotheker te raadplegen. Doe dat ook als je supplementen als Dr. Melius Orange wil combineren met reguliere medicijnen.

Van pijnstillende medicatie is bekend dat het verschillende bijwerkingen met zich mee kan brengen. Niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen (NSAID’s) kunnen bijvoorbeeld maagklachten, brandend maagzuur, misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn veroorzaken.

Natuurlijke ontstekingsremmers voor chronische ontstekingen

Bij natuurlijke ontstekingsremmers hebben de meeste mensen vaak minder last van bijwerkingen. Dat is fijn, zeker als je te maken hebt met chronische ontstekingen. Door te kiezen voor een natuurlijke ontstekingsremmer voorkom je dat je voortdurend die bekende bijwerkingen hebt.

Ook de pijnstillende werking van veel natuurlijke remedies is mooi meegenomen. Bij langdurig gebruik, bijvoorbeeld als je te maken hebt met artritis of artrose, kan een natuurlijk hulpmiddel gebruikt in de juiste mate dus uitkomst bieden.

Hoe werkt ons supplement?

Dr. Melius Orange bestaat uit vitamine C, kurkuma en frankincense. Dat zijn dus drie van de stoffen die we hierboven als natuurlijke ontstekingsremmer hebben behandeld. De opnamegraad van dit supplement gaat tot wel 99% en dat is veel meer dan bij andere supplementen.

Hoe dat mogelijk is? Dr. Melius Orange is gemaakt met de MyCell™-technologie. Zwitserse wetenschappers hebben een manier ontdekt om natuurlijke voedingsstoffen veel efficiënter in ons lichaam te krijgen. Voor deze nieuwe methode hebben ze een internationale prijs gewonnen.

Dr. Melius Orange is ook heel makkelijk in te nemen. Je doet gewoon een paar druppels in je glas met water, sap of thee. Geen gedoe meer dus met dikke pillen of schepjes poeder. Wij geloven in deze combinatie van een makkelijke inname en betere opname.

Onze tip voor een natuurlijke ontstekingsremmer

Het moge duidelijk zijn: wij raden Dr. Melius Orange aan. Dit revolutionaire supplement is optimaal op te nemen door het lichaam en bevat met kurkuma, vitamine C en frankincense drie natuurlijke stoffen die helpen bij pijn en ontstekingen. Probeer het zelf en ervaar het verschil!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Misschien vind je dit ook interessant

Revalidatie chronische vermoeidheid: hulp van een supplement?

| Dr. Melius |
Bij chronische vermoeidheid is het belangrijk om goed te revalideren. Je lichaam en geest heeft tijd, rust en mogelijk ook hulpmiddelen nodig om te herstellen. We leggen je uit hoe chronische vermoeidheid ontstaat en wat kan helpen bij je revalidatie. De kenmerken van aanhoudende vermoeidheid Chronische vermoeidheid is vaak een vrij complexe aandoening. Er komt […]

De beste natuurlijke ontstekingsremmers voor gewrichten op een rij

Een natuurlijke ontstekingsremmer voor de gewrichten kan een groot verschil maken in je leven. Maar welke past het beste bij jou? We nemen je mee in de wereld van de natuurlijke ontstekingsremmers en geven je tot slot een interessante tip voor een volwaardig supplement. Wat veroorzaakt ontsteking in de gewrichten? Ontstekingen in de gewrichten kunnen […]

Deze natuurlijke pijnstillers kun je gebruiken tegen hoofdpijn

Ben je op zoek naar een natuurlijke wijze om hoofdpijn te verlichten? Dan ben je niet de enige. Veel mensen verkiezen natuurlijke middelen boven reguliere pijnstillers met bijwerkingen. Wij zetten daarom de beste remedies uit de natuur voor je op een rij. Natuurlijke middelen tegen hoofdpijn Van behoorlijk veel kruiden en planten hoor je dat […]