Skip to main content

Kurkuma capsules

Kurkuma capsules: de beste opname van kurkuma?

Kurkuma capsules behoren voor veel Nederlanders tot de dagelijkse routine. Ze zitten vol met kurkuma poeder en hebben vele voordelen voor de gezondheid. Maar zijn kurkuma capsules wel de beste optie om aan je dagelijkse dosering kurkuma te komen?

In deze blog duiken we in de wereld van de kurkuma capsules. We gaan het hebben over de voordelen van kurkuma en de eigenschappen van capsules. Daarnaast bespreken we ook enkele alternatieven voor kurkuma capsules, zoals een kurkuma supplement bestaande uit geconcentreerde druppels.

Lees verder en ontdek wat het beste bij jou past!

De bijzondere wortel van Curcuma Longa

Kurkuma, ook wel koenjit of geelwortel genoemd, is een goed voorbeeld van een superfood. Kurkuma komt uit de wortel van de Curcuma Longa-plant en in Azië gebruikt men het al duizenden jaren vanwege de vele voordelen voor een goede gezondheid.

In de afgelopen jaren is deze specerij met de kenmerkende gele kleur ook in Nederland heel populair geworden. Dat heeft te maken met de werkzame stoffen in kurkuma. Met name één stofje, genaamd curcumine, maakt kurkuma zo gezond.

Curcumine is bijvoorbeeld goed voor een gezonde spijsvertering, het immuunsysteem en de gemoedstoestand. Daarnaast is het ook een sterke antioxidant, een krachtige ontstekingsremmer en een natuurlijke pijnstiller. Bovendien kan het ook je huid gezonder maken. Wat een voordelen!

Kurkuma capsules kopen: waar moet je op letten?

Bij het kiezen van kurkuma capsules is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren. Daarom zetten we enkele tips op een rij om je te helpen een goede keuze te maken.

Controleer het gehalte aan curcumine

Zoek naar capsules met consistente en hoge doseringen van curcumine. Een consistente dosering wil zeggen dat er in elke capsule evenveel van de stof curcumine zit. Dat is niet bij alle kurkuma capsules het geval. Deze standaardisatie is belangrijk voor een betrouwbare opname.

Ook de mate van curcumine is uiteraard van belang. Als een capsule weinig curcumine bevat, heb je er natuurlijk niet zo veel aan. Streef naar een minimum van 95 procent curcuminoïden per capsule om de voordelen te maximaliseren.

Kies voor biologische opties

Niet alle kurkuma capsules bevatten biologische kurkuma. Onze voorkeur heeft biologische kurkuma zonder enige vorm van genetische modificatie. Biologische producten bevatten geen synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, waardoor ze natuurlijker en milieuvriendelijker zijn.

Zo zorg je ervoor dat je enkel plantaardige stoffen binnenkrijgt. Het zou natuurlijk zonde zijn als er niet-natuurlijke stoffen in je capsules zitten. Dat is minder goed voor je gezondheid en dat is uiteraard niet de bedoeling van het slikken van kurkuma capsules.

Let op de opneembaarheid van de curcumine

Curcumine is van nature beperkt op te nemen door het lichaam. Om de opname te verhogen, wordt kurkuma gecombineerd met andere stoffen. Een goed voorbeeld is kurkuma met zwarte peper mengen. Piperine, een ingrediënt van zwarte peper, zorgt voor een aanzienlijk betere opname van curcumine.

Een capsule bevat naast kurkuma extract dus ook geregeld zwarte peper. Soms bevat een kurkuma supplement nog meer stoffen, zoals gember. Iedere capsule heeft een unieke formule en daarom is het aan te raden om altijd de ingrediëntenlijst te bestuderen.

Denk aan de eigenschappen van capsules

Capsules zijn meestal gemaakt van gelatine of plantaardig materiaal. Hoewel deze over het algemeen goed worden verdragen, kunnen sommige mensen allergieën of overgevoeligheden hebben voor specifieke ingrediënten die in een capsule worden gebruikt.

Als je allergieën of gevoeligheden hebt, is het dus altijd verstandig om het etiket van het product te lezen voor meer informatie over de capsule. Je kunt bij vragen ook contact opnemen met je zorgverlener. Dat is met betrekking tot de inname van supplementen altijd ons advies.

Neem recensies mee in je keuze

Het ene merk maakt betere kurkuma capsules dan het andere merk. Er zitten bijvoorbeeld verschillen in de kwaliteit van het kurkuma extract, van de aanvullende stoffen en van de capsules. Daarom raden we altijd aan om rekening te houden met de reputatie van het merk.

Ook recensies kunnen je heel goed helpen bij het maken van je keuze. Goede producten hebben vaak veel positieve recensies. Het kan nooit kwaad om ervaringen van andere mensen mee te nemen in je proces voorafgaand aan je beslissing.

Houd rekening met een iets hogere prijs

In de meeste gevallen zijn capsules duurder om te maken dan bijvoorbeeld pillen of tabletten. Deze kosten berekenen de makers door aan de consument, wat resulteert in een hogere prijs voor supplementen op basis van capsules.

Alternatieven voor kurkuma capsules

Is jouw doel om meer voordelen uit de magische wortel van de Curcuma Longa-plant te halen? Misschien zijn kurkuma capsules voor jou dan helemaal niet de beste optie. Er zijn nog veel meer manieren om kurkuma tot je te nemen. We nemen een aantal opties met je door.

Kurkuma pillen

Er bestaan ook pillen met kurkuma extract. Om traditionele pillen, ook wel tabletten genoemd, zitten geen capsules heen. Dat maakt ze soms wat lastiger om te slikken. Daarnaast bevatten pillen vaak meer vulstoffen en bindstoffen om de werkzame bestanddelen bij elkaar te houden.

Kurkuma shots

Er bestaan ook shots met kurkuma. Het gaat hierbij om kleine flesjes met een flinke concentratie aan kurkuma. Een shot is vloeibaar en bevat dus geen gelatine of bindstoffen. Let er wel op dat de maker geen kleurstof gebruikt. Vaak zijn kurkuma shots aan de dure kant.

Kurkuma druppels

Wil je een optimale opname, een makkelijke inname en een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit? Dan zijn kurkuma druppels de beste tip. Deze druppels zijn enorm geconcentreerd en kun je gemakkelijk laten oplossen in water, sap of thee.

Onze aanrader: Dr. Melius Orange met kurkuma

Dr. Melius Orange is zo’n voedingssupplement van zeer geconcentreerde druppels. Dit revolutionaire middel combineert drie essentiële bestanddelen: kurkuma, frankincense en vitamine C. Deze combinatie zorgt voor een heel scala aan gezondheidsvoordelen.

Dankzij de ongeëvenaarde MyCell-technologie van Dr. Melius Orange neemt het lichaam deze natuurlijke voedingsstoffen tot 99% beter op. Bovendien is de kurkuma in dit voedingssupplement maar liefst 264 keer krachtiger dan in vergelijkbare middelen. Probeer het zelf en ervaar het verschil!

Blijf op de hoogte

Resultaat 1–1 van de 2 resultaten wordt getoond

GERELATEERDE ARTIKELEN

Misschien vind je dit ook interessant

Natuurlijke pijnstilling: een verlichtend alternatief voor medicatie

| Dr. Melius |
Vaak grijpen mensen meteen naar medicijnen als ze pijn hebben, maar in deze blog willen we je laten zien dat er ook andere opties zijn. Natuurlijke pijnstilling kan echt geweldig zijn. Van eeuwenoude kruiden tot moderne ontdekkingen, de natuur biedt genoeg alternatieven die niet alleen effectief zijn, maar ook beter voor het lichaam. In deze […]

Helpt kurkuma tegen gewrichtspijn?

| Dr. Melius |
Veel Nederlanders gaan door het leven met een ongewenste metgezel: gewrichtspijn. Of het nu het gevolg is van veroudering, overbelasting, letsel of chronische aandoeningen zoals artritis, in alle gevallen heeft gewrichtspijn een behoorlijke invloed op ons dagelijks leven. Is daar dan niks tegen te doen? Gelukkig wel. Op zoek naar verlichting ontdekken steeds meer mensen […]

Voordelen kurkuma: alles op een rij

| Dr. Melius |
Kurkuma lijkt vele voordelen voor de gezondheid te hebben. Wil je weten welke? Wij zetten alle potentiële gezondheidsvoordelen van kurkuma op een rij. De krachtige wortel van de Curcuma Longa-plant Kurkuma, ook wel Indiase geelwortel, koenir of koenjit genoemd, is een specerij. Het komt uit de wortel van de Curcuma Longa-plant. Kurkuma heeft een gele […]